Böbrek Sağlığı Projelerimiz

2024 Dünya Böbrek Günü ''Senede 1 Gün''

img

12 Mart 2024


Doktorunuzu Yılda 1 Defa Ziyaret Etmeyi Unutmayın

Sağlıklı olmanın, hayattan keyif almanın birinci şartı, sağlığımızı bozulmadan önce korumaktır.

Sağlığımızı korumak için en etkili ve en kolay yöntemler;

  • Sağlıklı Beslenmek
  • Hareket Etmek
  • Doktor Kontrolümüzü Düzenli Olarak Her Sene Tekrar Etmek

Hastalıkların ortaya çıktıktan sonra tedavi edilmesi yerine henüz başlamadan önlenmesi, koruyucu hekimliğin olmazsa olmazıdır.

Ancak günlük yaşantımızda karşımız çıkan çok sayıda uyaran, özellikle sosyal ve teknolojik ilerlemelerin, toplumlar üzerinde olumlu etkileri olduğu kadar olumsuz etkileri de olmuştur.

Beslenme açısından baktığımızda; işlem görmüş hazır gıdaların artması, bu hazır gıdalardaki katkı maddeleri, hormonlar, hava kirliliği ve çevre şartları gibi etkenler nedeniyle değişen yaşam şekli, kişilerin sağlıkları üzerinde olumsuz etkiler yapmıştır.

Günümüzde şeker hastalığı ve damar bozuklukları salgın hastalık haline dönüşmektedir.

Daha erken ölümler veya süregelen hastalıklara bağlı organ hasarları, gittikçe daha erken yaşlarda görülmeye başlamıştır.

Öte yandan gün geçtikçe artan olumlu gelişmeler sayesinde kanser teşhisinde kullanılan testlerin çoğalmış, kanser tedavisindeki başarı ortalamaları artmış, şeker hastalığı tedavisindeki ilaçların sayısı artmış, hatta cerrahi tedaviler devreye girmiştir.

Kısaca; hastalıkların erken teşhis edilmesi ve tedaviye erken başlanabilmesi için yılda en az bir kez doktor kontrolü ve buna bağlı gerekli tahlillerin ve tetkiklerin yaptırılması çok önemlidir.

    Obez Market