Etkinlikler

TBV Tuz Konusunda Duyarlı İşletmeleri Sertifikalandırıyor


Ülkemizde aşırı tuz tüketiminin azaltılması kampanyası çalışmalarımızdan biri olan restoranlarda tuz tüketiminin azaltılması ve tuzlukların masadan kaldırılması projemizde; yapılan araştırmalar sonucu günde en fazla 6 gram olması gereken kişi başı tuz tüketim miktarının Türkiye’de ortalama 18 gram olarak gerçekleşmesi nedeniyle çeşitli mecralarda harekete geçen Türk Böbrek Vakfı, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Restoranlarda tuzluklara erişimin zorlaştırılması ve talep üzerine masaya getirilmesini amaçlayan çalışma, yerel yönetimlerin desteği ile başladı. Tuzlukları masalardan kaldıran ve mutfaktaki tuz tüketimini azaltan Baltalimanı Portaxe Restoran, gösterdiği duyarlılıktan dolayı sertifikalandırıldı. Düzenlenen törende Portaxe Restorana sosyal sorumluluk sertifikası Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ve Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı tarafından takdim edildi.

Yapılan konuşmalarda kamu sağlığının korunması, aşırı tüketilen zararlı maddelerin azaltılması ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesi için yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve özel sektörün işbirliği içerisinde olmasının önemi vurgulandı.

    Obez Market