Etkinlikler

2023 DÜNYA BÖBREK GÜNÜ – AFET ALARMI BÖBREKLERİNİZ İÇİN ÇALMASIN

img

Dünya Böbrek Günü için 2022 yılı sonu itibarıyla başladığımız hazırlıklarımızda, 2023 yılının ana teması olan “Afetlere Hazırlıklı Olalım, Duyarlı Kesimleri Destekleyelim!” sloganını merkeze alarak çalışmalarımızı planlamaya başlamıştık.

Böbreklerin, afetlerde özellikle ezilme sendromu ve kompartman sendromu gibi tıbbi sorunlara karşı duyarlı olmasından dolayı, bu konulara eğilmek üzere harekete geçmiştik. Hazırlıklarımız arasında AFAD simülasyon tırında çekilecek videolar ve saha etkinlikleri de bulunuyordu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan depremler sonucu 11 ilde 13 milyon yurttaşımızın etkilenmesi, 2023 Dünya Böbrek Günü ana temasının ne kadar önemli olduğunu maalesef üzücü bir şekilde ortaya çıkardı.

Yaşanan acının çok taze olması nedeniyle saha etkinliklerimizi iptal ederek tasarımını yaptığımız görseli dijital mecralarda kullanarak toplumu bilgilendirme yolunu seçtik.

12 Mart 2023 Pazar günü, Afet Tıbbı disiplinini kurucularından Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever tarafından önce hekimlere, daha sonra diyaliz hastalarına ve diyaliz çalışanlarına yönelik olarak Doktor Club dijital platformu üzerinden iki ayrı online sunum yapılarak afet tıbbı, ezilme sendromu, afetlerde hastalara müdahale protokolleri gibi konular aktarıldı. Seminerlere gerek ülkemizden gerekse yurt dışından hekimler, tıp öğrencileri, hemşireler, hastalar ve sağlık profesyonelleri büyük ilgi gösterdi.

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde eğitim projelerimizle ulaştığımız öğrencilere afetlerden korunma bilgisinin de çok kısa bir şekilde ancak sürekli hatırlatılması için sunumlarımıza bu konuda slaytlar ekledik.

    Obez Market