Etkinlikler

2021 Dünya Böbrek Gününü 11 Mart’ta Kutladık

img

Her yıl mart ayının ikinci Perşembe gününde kutlanan Dünya Böbrek Günü için bu seneki tarih 11 Mart’tı. 2021 yılı için belirlenen “Böbrek Hastalığı İle İyi Yaşamak” teması üzerinde çalışan ekibimiz, bu sene “Karar Senin” diyerek kronik böbrek hastalığı başta olmak üzere tüm kronik hastalıklara karşı temel tedbirleri almanın, hastalıkla yaşamak yerine sağlıkla yaşamaya giden yolda ilk adım olduğunu vurgulayan ve koruyucu hekimliği ön plana çıkaran bir çalışma gerçekleştirdi.

Salgın ve kısıtlamalar nedeniyle saha etkinliği gerçekleştiremediğimiz 2021 Dünya Böbrek Günü’nde, çalışmalarımızı dijital ve dış ilan mecralarındaki uygulamalarımızla kamuoyuna ulaştırdık.

Karar Senin”, eğitimlerimizde de geniş yer verdiğimiz üzere sağlıklı beslenmenin, egzersizin ve doğru alışkanlıkların benimsenmesi suretiyle sağlıklı bir yaşam sürmenin, kişinin kendi elinde olduğunu altını çizen bir fikir olarak ortaya çıktı.

Kampanyamız için Türkiye Jokey Kulübü tesislerinde çekilen kısa videoda, daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz çalışmalardan da esintiler taşıyan bir senaryo üzerinden ilerledik. Buna göre sağlıklı bir kadın ile aşırı kilolu bir erkeğin yer aldığı videomuzda, sağlıklı kadın figürü ile 2018 tarihli “Böbrek Sağlığına Kadın Eli Değiyor” kampanyamıza atıfta bulunduk. Videonun düşünce balonlarında ise 2019 tarihli “Obez Market” kampanyamızın ürünleri yer aldı. Videonun finalinde ulaşılan yol ayrımında ise 2011’de uzanıp “Sadece İki Hakkınız Var” başlıklı çalışmamızdaki gibi her zaman bir diğer seçeneğin var olduğunu hatırlattık.

Senaryo gereği canlı renklerle vurgulanan sağlıklı kadın ile siyah-beyaz görünen sağlıksız obez erkek, aynı yolda ilerlemektedirler. Sağlıklı kadın elindeki sudan içer ve sağlıklı besinleri düşünürken, zorlukla yola devam eden, yürürken öksüren, nefes nefese kalan erkeğin aklında ise hala Obez Market’in paketli sağlıksız ürünleri vardır. Yürüyüşün sonunda geldikleri yol ayrımındaki tabelalar ise kadın için sağlıklı yarınları, erkek için ise sağlıksız bir yolu işaret etmektedir. Tam da bu noktada sağlıklı kadın, sağlıksız erkeğe elini uzatır ve onu sağlıklı yarınların yoluna davet eder. Finalde, erkeği doğru tercihi yapmış bir şekilde, artık siyah-beyaz bir renk tonundan canlı renklere dönüşmüş şekilde, gülümseyerek doru yolda yürürken görürüz.

50 saniyelik video ile 15 saniyelik kısa versiyonuna çeşitli dijital mecralarda yer verdiğimiz çalışmamızı TBV sosyal medya hesaplarından ve tbv.com.tr internet sitemizden izleyebilirsiniz.

    Obez Market