Etkinlikler

2020 Dünya Böbrek Günü Etkinliği

img

Mart ayının ikinci Perşembe günü tüm Dünya’da kutlanan Dünya Böbrek Günü’nün 2020 teması böbrek sağlığı başta olmak üzere sağlığımızı korumak üzere uymamız gereken en temel kuralları işaret eden “8 Altın Kural” olarak belirlendi.

İdeal boy ve kilo oranını koruyarak kilo kontrolü yapmak ve hareketli bir yaşam tarzı benimseyerek düzenli egzersiz yapma

Düzenli tansiyon takibi

Kan şekerinin düzenli takibi

Yeterli ve dengeli beslenme

Vücudun günlük sıvı ihtiyacını karşılayacak şekilde su içme

Sigara ve tütün ürünlerinden kaçınma

Düzenli doktor kontrollerini aksatmama

Sadece reçete edilen ilaçları, doktorun verdiği şekilde kullanmaşeklinde belirlenen 8 Altın Kural, sadece böbrek sağlığımızı olumlu etkilemekle kalmıyor, sağlıklı bir yaşamın anahtarı niteliğini de taşıyor.

Bu kapsamda hazırlanan ana görsel çalışmanın temel alındığı kampanyamızın etkinlik kısmını ise uzun yıllardır çözüm ortağımız olan Ünsped Spor ve Kültür Kulübü’nün desteğiyle, kendilerinin Zeytinburnu’nda bulunan kapalı spor salonunda 11 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirdik.

8 Altın Kural’ı simgeleyen sekiz ayrı istasyondan oluşan ve “asıl Survivor, sağlıklı bir yaşamı sürdürmek için gereken kuralları benimsemek, bunları aksatmadan yerine getirmektir” düşüncesiyle hazırladığımız Survivor parkurunda, Ünsped Spor ve Kültür Kulübü öğrencileri de görev aldı. Parkurda, Survivor’da yarışmış olan Hasan Yalnızoğlu ve Tuğba Melis Türk’e bir kız, bir de erkek sporcu eşlik etti. Her bir istasyonda, o istasyonun temsil ettiği Altın Kural’ın gereğini yerine getiren yarışmacılarımız, son istasyonun ardından bitiş çizgisini coşkuyla geçerek, kendilerine rol model olan TBV Başkanı Timur Erk’, nam-ı diğer Böbrek Dede’ye ulaşabilmiş olmanın da mutluluğunu yaşadılar. Bitiş çizgisinde zorlu parkuru tamamlayan sporcuları karşılayan Timur Erk, kendilerine madalyalarını taktıktan sonra öğrencilerden ve öğretmenlerinden oluşan izleyicilere Dünya Böbrek Günü ve 8 Altın Kural hakkında bilgi verdiği bir konuşma yaptı.

Etkinlik sonunda tüm katılımcılara Türk Böbrek Vakfı tarafından hazırlanan sürpriz ilaç kutuları verildi.

BÖYLE İLAÇ KUTUSUNU DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİNİZ

2020 Dünya Böbrek Günü kutlamalarımız kapsamında dağıtımını gerçekleştirdiğimiz promosyon çalışması büyük ilgi gördü.

8 Altın Kural’ın bir ilaç prospektüsü gibi tasarlandığı “ilaç kutusu” esprili promosyon çalışmasında, her biri bir kuralı temsil eden sekiz ayrı kuruyemiş ve kuru meyveden oluşan bir içerik yer aldı. Böylece kadim tıp bilgilerinden biri olan “yedikleriniz ilacınız olsun” söylemine atıfta bulunulmuş oldu.

İlaç kutusu, dağıtımı yapılan tüm gruplardan büyük ilgi ve beğeni gördü.

    imgimgimgimgimg
    Obez Market