29 Mart 2012
Türkiye'de dünya ortalamasının yaklaşık üç katı olarak gerçekleşen günlük tuz tüketiminin yol açtığı toplumsal ve ekonomik sorunlara çözüm üretmek üzere T.C. Sağlık Bakanlığı'nın öncülük ettiği ulusal programa Türk Böbrek Vakfı destek veriyor.
Projede, günlük tuz tüketiminin azaltılması için eğitim çalışmaları, Milli Eğitim müfredatına tuz tüketimi konularının eklenmesi, restoranlarda ve yiyecek yerlerinde masalardan tuzlukların kaldırılması ve bu kampanyaya destek veren işletmelerin sertifikalandırılması, hazır gıda paketlerinde uyarı etiketlerine yer verilmesi, Türk Gıda Kodeksi'nde düzenlemeler yapılması, bilgilendirici kamu spotlarının hazırlanması ve yayınlanması gibi geniş bir yelpazede çalışmalar planlanıyor.