Etkinlikler

2023 Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası Büyük Çoşku İle Kutlandı

img

‘Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası’ dolayısıyla şeker tüketimine dikkat çekmek amacıyla Türk Böbrek Vakfı tarafından Kadıköy’de etkinlik düzenlendi. Gösterilerin ve konserlerin düzenlendiği etkinlik ile aşırı ve kontrolsüz şeker tüketimine dikkat çekilmesi istendi.

Türk Böbrek Vakfı ‘Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası’ dolayısıyla Kadıköy’de etkinlik düzenledi. İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, ayaklarında zincirlerle şeker prangaları taşıyan performans sanatçılarının gösterileri, dans ve müzik gösterileri sahne aldı. Etkinlik çerçevesinde, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Nefroloji Uzmanı Dr. Bilal Görçin vatandaşlara konu ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Yapılan gösteriler, aşırı ve kontrolsüz şeker tüketiminin sonuçlarından olan özellikle diyabet hastaları için değil, tüm sağlıklı bireyler ve özellikle çocuklar için büyük tehditler oluşturduğu, diyabet ve obezitenin tüm dünyada her geçen gün artış gösterdiği ve gelecek yıllarda büyük oranda artmaya devam edeceği aktarıldı.

Birçok hastalığa sebep oluyor

Diyabet ve obezitenin ana nedenlerinden biri olan aşırı şeker tüketimi, diyabet ve obeziteye bağlı olarak hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, kronik böbrek yetmezliği hastalığı, göz hastalıkları ve hatta uzuv kayıplarına neden olabiliyor. Kronik böbrek yetmezliği hastalığının nedenlerinin en başında ise yüzde 40 oranı ile diyabet ve obezite geliyor.

    Obez Market